ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Συμμετέχουμε στην εγγραφή  μελών - Καλούμε σε συστρατευση τους  πολίτες στην εκλογή Προέδρου και μελών  ΚΕ

Η ψηφοφορία της Κυριακής 15/5/2022 που γίνεται με αυτό τον τρόπο, για πρώτη φορά, για την εκλογή Προέδρου και μελών Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο Σύριζα, από το σύνολο των μελών του κόμματος δείχνει την διάθεση για επανεκκίνηση μετά την πανδημία. Ολη η κοινωνία γνωρίζει τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη, Άδωνη και της παρέας τους, σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητας. Αδιαφάνεια, σπατάλη, στήριξη ημετέρων, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στρεβλή αξιοποίηση των χρημάτων του ταμείου Ανάκαμψης σε πάρτι ολίγων και εκλεκτών. 

Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ακρίβειας, διαχείρισης της πανδημίας είναι σε ολους γνωστά. Το ερώτημα στην κοινωνία  παραμένει, υπάρχει άλλη Κυβερνητική πρόταση; Απαντάμε  κατηγορηματικά: Ναι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 5 σημείων που αποφασίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο, απαντά με τον καλύτερο τρόπο. Είναι κοστολογημένη αλλά, το κυριότερο, βάζει τη διαφορετική φιλοσοφία του νοικοκυρέματος, του περιορισμού της σπατάλης. Είναι αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβερνητική του θητεία, μέσα στο ασφυκτικό   πλαίσιο των μνημονίων με υποχρέωση πλεονασμάτων.

Την  Κυριακή, πέρα από το σύνθημα νέας αρχής στην Ελλάδα, γίνεται νέα αρχή και στην Πελοπόννησο, με την εκλογή 14  μελών της Κεντρικής Επιτροπής, 7 άνδρες, 7 γυναίκες, από μέλη της περιοχής. Στόχος να γίνει καλύτερος συντονισμός, εξωστρέφεια, επικοινωνία με τα μέλη και τους πολίτες, με στόχο να ανατραπούν  αυτές οι πολιτικές και να επικοινωνηθεί η  Κυβερνητική πρόταση  του  Σύριζα με στόχο την επάνοδο στην εξουσία.

Είναι ανάγκη μέλη και οι πολίτες να γνωρίζουν την κατεύθυνση και τον τρόπο αξιοποίησης των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που πέρα από τα πανελλαδικά  ζητήματα θα δράσουν στην Περιφέρεια. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει και  θα ολοκληρωθεί την 15 Μάιου με την εκλογή Προέδρου και ΚΕ και θα μπουν οι στόχοι αξιοποίησης της δουλειάς κατά περιοχές.

Ενδεικτικά στοιχεία: Η Περιφέρεια  Πελοποννήσου είναι 9η στην  Ελλάδα ως προς τους οικονομικούς δείκτες, έχει  δυνατότητες  ανάπτυξης,  η Μεσσηνία είναι ο πιο πλούσιος Νομός της και η Καλαμάτα η μεγαλύτερη πόλη. Το μορφωτικό και το βιοτικό επίπεδο  είναι τα πρώτα στην Περιφέρεια. Η ανεργία η πιο μικρή, περίπου 2 % κάτω από το Πανελλαδικό μέσο όρο. Έχει δυνατότητες ανάπτυξης  στον πρωτογενή, δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα. Διαθέτει σχετικά  καλό χωροταξικό σχεδιασμό παρότι έχει κακό εσωτερικό οδικό  δίκτυο,  θετικό της στοιχείο είναι η γρήγορη πρόσβαση σε Αθήνα και την Τρίπολη,  έδρα της περιφέρειας. Μπορεί να βελτιωθεί η αγροτική  οικονομία με κύρια προϊόντα το λάδι, τα κηπευτικά καθώς και η κτηνοτροφία. Υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης σε αθλητικό τουρισμό, συνεδριακό, θρησκευτικό.

Όσον αφορά οικονομικούς δείκτες, έργα υποδομής, υγεία, παιδεία, αγροτική οικονομία, προγραμματισμό δράσης, θα γίνει μια  ολοκληρωμένη συζήτηση για δείκτες, οικονομικό περιβάλλον,  ΕΣΠΑ 2021 -2027, ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους που αφορούν την Περιφέρεια και τη Μεσσηνία, (μπορεί να αξιοποιηθούν μελέτη ΙΝΕ ΓΣΣΕ του 2019, στοιχεία ΟΑΕΔ, Υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Γεωργίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και άλλοι φορείς).

Η εμπειρία  των Περιφερειακών συνεδρίων - συνδιασκέψεων της  Κυβερνητικής Θητείας  με αξιοποίηση των απόψεων των φορέων έδειξε το δρόμο. Οι  προτάσεις των φορέων έχουν καταγραφεί, διαπιστώθηκε η ανάγκη για ολοκλήρωση χωροταξικού σχεδίου, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η συνεργασία με την τοπική  κοινωνία, τους φορείς, τα συνδικάτα, το Πανεπιστήμιο και Πρωτοβάθμια και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Η απάντηση θα δοθεί με αφορμή και αφετηρία την εκλογή οργάνων και Προέδρου από ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  σε ολους τους τομείς. Αυτή την απάντηση και αυτή την πολιτική λογική έχει ανάγκη ο Ελληνικός Λαός για να βγει από το τέλμα που την οδηγεί καθημερινά  η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Ξεκινάμε την Κυριακή, συμμετέχουμε, συζητάμε, διευρυνόμαστε, αποφασίζουμε με την κοινωνία στο πλευρό  μας. Αλλάξαν οι συνθήκες, ο Ελληνικός Λαός θα μας εμπιστευτεί. Η ιστορία δεν περιμένει, η δεύτερη φορά θα είναι πιο αποτελεσματική, πιο δημιουργική, πιο ποιοτική για τους Έλληνες πολίτες. Εχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε στην πρόκληση, θα το πετύχουμε.

Συμμετέχουμε, ανατρέπουμε, δημιουργούμε.

kalamatajournal